O vizita la un client din Gaswerkgasse

Daca m-as fi dus la un client care are o parcare mare demasina atunci cu siguranta as fi mers cu masina tinand cont de vremea de afara, dar in cazul acesta locurile de pacare lipsesc cu desavarsire pe Gaswerkgasse.


O vizita la un client din Gaswerkgasse
Daca m-as fi dus la un client care are o parcare mare demasina atunci cu siguranta as fi mers cu masina tinand cont de vremea de afara, dar in cazul acesta locurile de pacare lipsesc cu desavarsire pe Gaswerkgasse.

Dupa numai cateva minute scooterul meu era deja acoperit de zapada. Jurnal pentru teste 11 ianuarie 2010 - km 1495.


  Un test pe o lunga perioada de timp cu acest scooter E-Max 90S 2010


Multi detinatori de scootere electrice nu le folosesc totusi prea mult de-a lungul anului, insa noi am descoperit prin aceasta proba de lunga durata ca acest autovehicol electric poate face mult mai multe decat credeam noi.

Cand ne trageam cu sania Cand ne trageam cu sania
Dupa vreun kilometru de condus pe un drum cu zapada am ajuns la derdelus. Johanna si-a dezlegat sania de la motoreta.


Sanie trasa de scooter Sanie trasa de scooter
Azi Johanna a fost insotita de fratele ei mai mare, Marius. Scooterul se deplaseaza foarte usor pe traseele acoperite cu zapada. Excursionistii se uitau curiosi la scooterul acesta silentios care trage o sanie dupa el.


Parcare chiar la intrare. Parcare chiar la intrare.
Toata lumea este incantata sa gaseasca un loc de parcare chiar la intrarea in cladire, mai ales iarna. Acest lucru il poti realiza cu usurinta daca conduci un scooter electric.


Cauciucuri de iarna pentru scootere Cauciucuri de iarna pentru scootere
La fel ca prima data cand faceam un E-MaxS scooter test inca o data am folosit cauciucurile Urban Master Snow . Astaziam condus pe cele mai inzapezite strazi,


La sanius La sanius
Desi am condus pe drumuri inzapezite, dealul pentru sanius ne-a aratat care e limita. Desi am incercat de 2 ori sa urcam dealul, n-am reusit deloc.


Schranne pe zapada Schranne pe zapada
Cum nu-i plac ambuteiajele, nu va conduce nici iarna pe zapada pri oras. Iata cum pot fi distribuite 35 kg de cumparaturi: 20 kg in fata, 10 in rucksac si 5 in portbagaj.


Paraul Glan apare ca o strada in pozele din satelit Paraul Glan apare ca o strada in pozele din satelit
In ianuarie 2007 cautam un drum sa ajung Piding din Gartenau. Fotografia din satelit arata un peisaj cu zapada si o linie neagra.


Zapada pana la planseu Zapada pana la planseu
De dimineata a nins. Am facut niste teste in padure, unde am mai incercat acum 3 ani copiii cu sania. Dar zapada era prea mare. Chiar si fara sanie n-as fiputut circula.


Placerile copiilor Placerile copiilor
Din cauza zapezii prea mari din padure, am dat doar cateva ture prin Drumul-lacului-de-gheata . In plus Maria avea in vizita o prietena de la scoala care avea si ea o sanie.


Iarna mereu cu o coarda in portbagaj Iarna mereu cu o coarda in portbagaj
O coarda pentru sanie sau schiuri sau pentru orice eventualitate, iarna intotdeauna port cu mine in portbagajul scooterului si o coarda groasa pentru diverse tractiuni.


Un scooter electric te poate ajuta la urcus Un scooter electric te poate ajuta la urcus
Acest urcus avea o inclinatie de doar 15% dar cand roata din spate incepe sa derapeze in zapada nu mai poti face nimic. Aici incerc sa o trag in sus pe Johanna prin padure.


La schi cu scooterul. La schi cu scooterul.
Insa pe un drum mai putin abrupt am putut merge fara probleme. La urmatoarea coborare Johanna vroia deja sa mi-o ia inainte.


La intoarcere La intoarcere
Johana voia sa se mai dea odata, dar cum schiurile ei erau asa mici era foarte greu sa te mentii cu scooterul in pas cu ea.


In drum spre casa pe strazi laterale In drum spre casa pe strazi laterale
Dupa ce zapada a acoperit chiar si strada principala Alpenstraße, m-am dus acasa pe niste stradute foarte putin circulate. Pe aleea Helbrunn am intanlit doar un biciclist si o echipa de filmari.


Gramezi de zapada Gramezi de zapada
Mi-a venit mie o alta idee de schiat, eu sa merg pe un drum fara zapada si Johanna pe o pajiste inzapezita pe linga mine, dar a trebuit sa renunt la aceasta idee datorita gramezilor de zapada aflate pe marginea drumurilor.