Motor in butucul rotii

Sistemul de control distribuie mai bine caldura. Noul motor situat in butucul rotii are 6kw si poate atinge 90 kmh.


Motor in butucul rotii
Sistemul de control distribuie mai bine caldura. Noul motor situat in butucul rotii are 6kw si poate atinge 90 kmh.

Targul CBR Munchen 2006 Targul CBR Munchen 2006
Un reportaj despre targul CBR din Munchen din februarie 2006. La fel ca in 2005 va aratam diverse posibilitati rentabile pentru autobuze-rulota si furgonete.


EVER Monaco 2006 Vehicole electrice cu 2 roti EVER Monaco 2006 Vehicole electrice cu 2 roti
Reportaj despre targ partea 3: Electrovehicole cu 2 roti de la biciclete la Maxi Scooter. Partea 1:in general and special vehicles, part 2: Cars from sports-car up to the transporter.


Targul industrial Hannover 2006 sala 13 Targul industrial Hannover 2006 sala 13
Reportaj despre targ, sectiunea -motor. Alte parti: energie renovabila, energie pentru electrocasnicecu un reportaj specialenergia in India and energy in India.


Targul de Automobile Ecologice EVER Monaco 2007 Targul de Automobile Ecologice EVER Monaco 2007
Un reportaj despre autovehicule ecologice si energie renovabila de la Targul EVER Monaco din Monaco din martie 2007.


Hannover Targul industrial 2007 sala 13 Hannover Targul industrial 2007 sala 13
Un reportaj despre Targul industriei de la Hannover din 2007 , sala 13, despre energia renovabila si autovehicole care respecta mediul inconjurator.


IAA International Motor Targ (masini) 2007 IAA International Motor Targ (masini) 2007
Noutăți și declarații pe teme de actualitate legate de tranziția energetică, protecția climei și evoluția necesară spre prosperitatea globală.


Targul de masini Geneva 2008 Targul de masini Geneva  2008
Un reportaj de la Targul de masini de la Geneva. In timp ce Fisker e mai mult pentru cei bogati, BYD vine cu o mare surpriza la aceasta expozitie de automobile.


Solar Scooter Sport Test Solar Scooter Sport Test
La categoria de maxim 45 kmh, scooterele acestea electrice sunt o capodopera de arta, iar acum se fac probe pentru pentru scooterul L3E de 125 cmc cu un motor de 11kw.


Hannover Targul Industrial 2009 Hannover Targul Industrial  2009
Un reportaj despre Targul Hannover despre industrie, energie renovabila si automobile ecologice, sisteme si proceduri care sa respecte mediul inconjurator.


Isle of man - o competitie de scootere electrice 2009 Isle of man - o competitie de scootere electrice 2009
Acest scooter electric apartine participantului la concurs cu numarul 24. Cursa va ava loc pe 24 iunie. Cei 60 de km vor trebui parcursi in 50 min.


EWE Karmann masina electrica EWE Karmann masina electrica
Un singur model in tot targul. Dar este o creatie interesanta, disponibila doar in Germania. 128 TWh (PEGE 2008) to 180 TWh (PEGE 1992).


O rampa prea abrupta O rampa prea abrupta
In incinta targului dar in curtea interioara, se gasea o zona unde se puteau testa bicicletele electrice si scooterele. In fotografie putem vedea o panta cu o inclinatie de 12%.Attention! New test!


Motocicleta germana electrica Elmoto HR-2 Motocicleta germana electrica Elmoto HR-2
Acesta este vechiul model Elmoto, dar transformat in electric cu 2 motoare electrice, unul pe fiecare roata. Dar nu e suficient de puternic incat sa porneasca dintr-o rampa de 12% cu o persoana de 80 kg pe ea.


Elmoto motocicleta electrica Germana Elmoto motocicleta electrica Germana
Ulterior am probat si noul model, care are doar un motor mai mare pe roata din spate, insa la rampa de 12% a trebuit sa folosesc si picioarele ca sa pot urca.


Comparatie intre Elmoto HR-2 si alt electric scooter. Comparatie intre Elmoto HR-2 si alt electric scooter.
Este uimitor cum o tara ca Germania care odata era renumita pentru ei, acum tot ce poate sa faca este un vehicul care nu poate pleca dintr-o rampa de 12% cu o persoana de doar 80 kg.


Elmoto HR2 in hilly Stuttgart Elmoto HR2 in hilly Stuttgart
Si mai surprins a fost vanzatorul cand a vazut ce reportaj am facut. Ar fi impsibil sa scriu altceva dupa testul cu cele 2 vehicole.


Scooter cu hidrogen pentru handicapati Scooter cu hidrogen pentru handicapati
Performante incredibile la acest scooter pe hidrogen. Viteza de 15 kmh si energie pt 25 km cu cele 2 butelii de hidrogen.


De ce sa simpifici cand poti sa complici De ce sa simpifici cand poti sa complici
Sub platforma se gasesc 2 depozite de hidrogen sub presiune, ( in poza se vede doar unul) o baterie, un condensator si un acumulator.


Depozit de Hidrogen sub presiune EcoCarrier HY3 Depozit de Hidrogen sub presiune EcoCarrier HY3
Acesta este un depozit de hidrogen cu o presiune de 350 bari, un volum de 73 litri si 43 kg. Poate fi umplut de 5000 de ori conform EIHP sau 15000 conform ISO cu o garantie pe 20 de ani.


Ecocarrier HY3 acumulatori Ecocarrier HY3 acumulatori
Acesti acumulatori pot sa transforme hidrogenul in 154 kwh furnizori de energie pt 250 km. Dar pentru ca sa produci aceasta energie si sa o comprimi prin electroliza e nevoie sa consumi 186 kwh.


Supercaps in the EcoCarrier Hy3 mit Triple Hybrid Supercaps in the EcoCarrier Hy3 mit Triple Hybrid
Tehnologia hidrogenului pe intelesul omului simplu. De ce exista sistemele astea pentru motoare de doar 15 kw ? Pentru ca bateriile sunt prea mici. Dar, de ce sunt bateriile asa de mici ?


Daimler and Jaguar in curand electrice Daimler and Jaguar in curand electrice
In curand reprezentantii de vanzari vor putea fi vazuti intr-un Jaguar sau Daimler cu propriile lor motoare electrice. Niste vanzatori capabili sa schimbe acele masini fosile cu acestea electrice.


Un motor cam prea mare Un motor cam prea mare
Acest motor electric de 259 kW pare la prima vedere ca nu e cel mai bun pentru a fi pus intr-o masina. A fost doar un simplu motiv de atractie la acel targ.


E-Max 90S electric scooter test E-Max 90S electric scooter test
Noile noastre teste, pentru o lunga perioada vor incepe cu un E-max 90s caruia i s-au facut cateva modificari si in special bateriile au fost trecute pe litiu.


Un test pe o lunga perioada de timp cu acest scooter E-Max 90S 2010 Un test pe o lunga perioada de timp cu acest  scooter E-Max 90S 2010
Multi detinatori de scootere electrice nu le folosesc totusi prea mult de-a lungul anului, insa noi am descoperit prin aceasta proba de lunga durata ca acest autovehicol electric poate face mult mai multe decat credeam noi.