Comparatie intre Elmoto HR-2 si alt electric scooter.

Este uimitor cum o tara ca Germania care odata era renumita pentru ei, acum tot ce poate sa faca este un vehicul care nu poate pleca dintr-o rampa de 12% cu o persoana de doar 80 kg.

  Comparatie intre Elmoto HR-2 si alt electric scooter.
Este uimitor cum o tara ca Germania care odata era renumita pentru  ei, acum tot ce poate sa faca este un vehicul care nu poate pleca dintr-o rampa de 12% cu o persoana de doar 80 kg.

Attention! New test! tranchete incluse la
22% slope pentru mine este un test standard . Toate vehicolele pe care le-am testat pana acum au trecut testul fara probleme. Dar pana acum am testat doar produse din China, desigur cele de calitate. Acum este pentru prima oara cand incalec o motocicleta germana electrica si nu pot sa concep faptul ca la o rampa de 12% sunt nevoit sa imping la ea.

  E-Max S Solar Scooter Sport El Moto HR-2
First test 2006 2008 2009
Price 2400.-EUR 4000.-EUR 4000.-EUR
Battery type Silicon sealed lead acid Lithium Iron Phosphat Lithium Ion
Battery capacity 48V 40Ah = 1920 Wh 64V 40Ah = 2560 Wh 48V 25Ah = 1280 Wh
Fenders Yes Yes Accessory
Weight 125 kg 123 kg 45 kg
Seats 2 2 1


  Hannover Targul Industrial 2009


Un reportaj despre Targul Hannover despre industrie, energie renovabila si automobile ecologice, sisteme si proceduri care sa respecte mediul inconjurator.

Isle of man - o competitie de scootere electrice 2009 Isle of man - o competitie de scootere electrice 2009
Acest scooter electric apartine participantului la concurs cu numarul 24. Cursa va ava loc pe 24 iunie. Cei 60 de km vor trebui parcursi in 50 min.


Motor in butucul rotii Motor in butucul rotii
Sistemul de control distribuie mai bine caldura. Noul motor situat in butucul rotii are 6kw si poate atinge 90 kmh.


EWE Karmann masina electrica EWE Karmann masina electrica
Un singur model in tot targul. Dar este o creatie interesanta, disponibila doar in Germania. 128 TWh (PEGE 2008) to 180 TWh (PEGE 1992).


O rampa prea abrupta O rampa prea abrupta
In incinta targului dar in curtea interioara, se gasea o zona unde se puteau testa bicicletele electrice si scooterele. In fotografie putem vedea o panta cu o inclinatie de 12%.Attention! New test!


Motocicleta germana electrica Elmoto HR-2 Motocicleta germana electrica Elmoto HR-2
Acesta este vechiul model Elmoto, dar transformat in electric cu 2 motoare electrice, unul pe fiecare roata. Dar nu e suficient de puternic incat sa porneasca dintr-o rampa de 12% cu o persoana de 80 kg pe ea.


Elmoto motocicleta electrica Germana Elmoto motocicleta electrica Germana
Ulterior am probat si noul model, care are doar un motor mai mare pe roata din spate, insa la rampa de 12% a trebuit sa folosesc si picioarele ca sa pot urca.


Elmoto HR2 in hilly Stuttgart Elmoto HR2 in hilly Stuttgart
Si mai surprins a fost vanzatorul cand a vazut ce reportaj am facut. Ar fi impsibil sa scriu altceva dupa testul cu cele 2 vehicole.


Scooter cu hidrogen pentru handicapati Scooter cu hidrogen pentru handicapati
Performante incredibile la acest scooter pe hidrogen. Viteza de 15 kmh si energie pt 25 km cu cele 2 butelii de hidrogen.


De ce sa simpifici cand poti sa complici De ce sa simpifici cand poti sa complici
Sub platforma se gasesc 2 depozite de hidrogen sub presiune, ( in poza se vede doar unul) o baterie, un condensator si un acumulator.


Depozit de Hidrogen sub presiune EcoCarrier HY3 Depozit de Hidrogen sub presiune EcoCarrier HY3
Acesta este un depozit de hidrogen cu o presiune de 350 bari, un volum de 73 litri si 43 kg. Poate fi umplut de 5000 de ori conform EIHP sau 15000 conform ISO cu o garantie pe 20 de ani.


Ecocarrier HY3 acumulatori Ecocarrier HY3 acumulatori
Acesti acumulatori pot sa transforme hidrogenul in 154 kwh furnizori de energie pt 250 km. Dar pentru ca sa produci aceasta energie si sa o comprimi prin electroliza e nevoie sa consumi 186 kwh.


Supercaps in the EcoCarrier Hy3 mit Triple Hybrid Supercaps in the EcoCarrier Hy3 mit Triple Hybrid
Tehnologia hidrogenului pe intelesul omului simplu. De ce exista sistemele astea pentru motoare de doar 15 kw ? Pentru ca bateriile sunt prea mici. Dar, de ce sunt bateriile asa de mici ?


Daimler and Jaguar in curand electrice Daimler and Jaguar in curand electrice
In curand reprezentantii de vanzari vor putea fi vazuti intr-un Jaguar sau Daimler cu propriile lor motoare electrice. Niste vanzatori capabili sa schimbe acele masini fosile cu acestea electrice.


Un motor cam prea mare Un motor cam prea mare
Acest motor electric de 259 kW pare la prima vedere ca nu e cel mai bun pentru a fi pus intr-o masina. A fost doar un simplu motiv de atractie la acel targ.