Scaunul de la Solar Scooter Sport

Cu aproape 80cm lungimea scaunului ºi 185 kg de greutate suporta, ofera in mod real douã locuri, chiar ºi pentru oamenii un pic supraponderali.


Scaunul de la Solar Scooter Sport
Cu aproape 80cm lungimea scaunului ºi 185 kg de greutate suporta, ofera in mod  real douã locuri, chiar ºi pentru oamenii un pic supraponderali.

Targul CBR Munchen 2006 Targul CBR Munchen 2006
Un reportaj despre targul CBR din Munchen din februarie 2006. La fel ca in 2005 va aratam diverse posibilitati rentabile pentru autobuze-rulota si furgonete.


EVER Monaco 2006 Vehicole electrice cu 2 roti EVER Monaco 2006 Vehicole electrice cu 2 roti
Reportaj despre targ partea 3: Electrovehicole cu 2 roti de la biciclete la Maxi Scooter. Partea 1:in general and special vehicles, part 2: Cars from sports-car up to the transporter.


Targul industrial Hannover 2006 sala 13 Targul industrial Hannover 2006 sala 13
Reportaj despre targ, sectiunea -motor. Alte parti: energie renovabila, energie pentru electrocasnicecu un reportaj specialenergia in India and energy in India.


Targul de Automobile Ecologice EVER Monaco 2007 Targul de Automobile Ecologice EVER Monaco 2007
Un reportaj despre autovehicule ecologice si energie renovabila de la Targul EVER Monaco din Monaco din martie 2007.


Hannover Targul industrial 2007 sala 13 Hannover Targul industrial 2007 sala 13
Un reportaj despre Targul industriei de la Hannover din 2007 , sala 13, despre energia renovabila si autovehicole care respecta mediul inconjurator.


IAA International Motor Targ (masini) 2007 IAA International Motor Targ (masini) 2007
Noutăți și declarații pe teme de actualitate legate de tranziția energetică, protecția climei și evoluția necesară spre prosperitatea globală.


Targul de masini Geneva 2008 Targul de masini Geneva  2008
Un reportaj de la Targul de masini de la Geneva. In timp ce Fisker e mai mult pentru cei bogati, BYD vine cu o mare surpriza la aceasta expozitie de automobile.


Solar Scooter Sport Test Solar Scooter Sport Test
La categoria de maxim 45 kmh, scooterele acestea electrice sunt o capodopera de arta, iar acum se fac probe pentru pentru scooterul L3E de 125 cmc cu un motor de 11kw.


Bad Hofgastein: o mica proba Bad Hofgastein: o mica proba
Vineri dupa amiaza. In zona Gastein ploua si pe alocuri chiar era zapada. Nu prea era un timp potrivit pentru mersul pe motocicleta.


Prima proba, din Bad Hofgastein pana la Gartenau Prima proba, din Bad Hofgastein pana la Gartenau
Abia am putut parcurge aceasta distanta fara sa incarc bateria. ca sa nu consum prea mult am mers cu 50-60 la ora dar am fost surprins sa vad pe bord ca am parcurs 103,5 km.


Shopping Shopping
Dar unde sa pun cumparaturile ? Dupa cum am aratat in E-Max S despre cum sa-ti transporti cumparaturile , in partea din fata,


Verificand consumul cu mersul incet Verificand consumul cu mersul incet
Unul din copii a facut pana la bicicleta deci o a trebuit sa-l iau pe scooter iar cum celalalt a ramas cu bicicleta si a trebuit sa conduc foarte lent astfel am putut verifica si cat consuma scooterul la o viteza de 10-20 km / h


Zistelalm Zistelalm
Mari diferente rezulta daca compari first montain test on the E-Max S. In 2006 E-Max S a fost in topul modelelor din China. Astazi Solar Scooter Sport este in top.


Cu scooterul pe munte Cu scooterul pe munte
Din Zistelalm pana in varf am facut 4 minute si 38 secunde. Cei 50 sunt de fapt 40 km reali. Motorul se incalzise la doar 22 de grade insa panoul de control la 42.


Panorama din Gaisberg pe inserate Panorama din Gaisberg pe inserate
Ce bine este sa te bucuri de natura si in acelasi timp sa fii impacat cu ea pentru ca o si respecti. Dupa zeci de ani de poluare ar fi timpul sa ne folosim de energia naturala ieftina si curata provenita de la soare si vint.


Navetist pe distante lungi Navetist pe distante lungi
In ce priveste pretul benzinei, suntem in gura lupului, dar nu va fie teama, cumparati-va un scooter electric iar locul de munca nu va mai fi o problema.


SAMTC director Lobensommer SAMTC director Lobensommer
Inca din vara anului 1994, vorbeam cu directorul Lobensommer despre visul meu de a folosi energia solara si pentru autovehicole. I-am cerut chiar si sa construim impreuna un acoperis cu placi solare GEMINI house


Reincarcare inainte de Bischofshofen Reincarcare inainte de Bischofshofen
Bad Hofgastein e mai sus cu 400m decat Salzburg. In plus, am decis sa merg cu viteza maxima, asa ca am incarcat si Fischerwirt.


The goodbye is difficult The goodbye is difficult
Desi are si cateva aspecte critice, totusi as vrea sa am un Solar Scooter Sport, sa continui sa-l testez, e greu sami iau la revedere de la el.


Consumul la un scooter de 125 cmc si 11 kW
La testarile noastre a aratat calitati foarte mari acest Scooter Solar Sport. Mai jos va prezint o lista cu calatoriile efectuate si consumurile aferente.


Portbagajul, doar pentru incarcator nu si pentru casca. Portbagajul, doar pentru incarcator nu si pentru casca.
Nu existã loc pentru casca, numai pentru încãrcãtor. Desi ar fi atât de mult loc în jos pana la baterii. Ar trebui sa fie la fel ca in versiunea pe benzina


Acceleratie agresiva Acceleratie agresiva
Manerul accelerator reactioneaza riscant. Ca o solutie temporara, fabricantul i-a pus un intrerupator de viteze.


Motor incorporat in butucul rotii Motor incorporat in butucul rotii
Inca din 2007 m-am gandit la thermical engine shut off is an absolute must. Only 10 degree Celsius at the travel to top of the Gaisberga avut parte de o surpriza placuta.


Instrumente Solar Scooter Sport Instrumente Solar Scooter Sport
Cantitatea de combustibil este inadecvata. Atunci când vehiculul este parcat cu bateriile în zona roºie, 5 minute mai tarziu, aratã deja 80% plin. 809m inseamna 1km.


Placa cu data de fabricatie Placa cu data de fabricatie
Arngren Sky Commuter AS - 2008-07-20 este scris pe placuta. Luand in calcul si timpul de deplasare a navei container, masina mea pentru teste ar putea fi doar 2 sãptãmâni în Europa


Clapa pentru depozitul de baterii Clapa pentru depozitul de baterii
Un lambou blocabil deschide accesul pentru baterii. De fapt este un model de la un scuter pe benzina, cu aceeaºi caroserie.


Thundersky lithium iron phospaht Thundersky lithium iron phospaht
Cand deschizi clapa se pot vedea niste acumulatori de tipul 40 Ah LiFePO4 . Nu exista fire pentru BMS (sistem de management al bateriei) sau pentru incarcarea separatã a fiecãrei baterii.


Locasul bateriilor la acest scooter electric Locasul bateriilor la acest scooter electric
Am introdus camera de filmat in departamentul pentru baterii. Privite din spate camera mea vede de fiecare data 4 acumulatori unul langa altul, pe 5 randuri, deci 20 de bucati cu 40 de Ah.


Incarcatorul de la Thunder Sky Incarcatorul de la Thunder Sky
Incarcatorul de 750 Watt ofera impreuna cu acest consum foarte redus de 4,22 kWh/100km a performante ca of 17,7 km/h. si consuma doar 2 Watt in Stand by.


Farurile de la Solar Scooter Sport Farurile de la Solar Scooter Sport
Fotografia confirmã ceea ce era clar la conducerea pe timp de noapte: La farul de luminã de la Solar Scooter Sport este mult mai bun decât cel de la S-Max E .


Faza lunga la Solar Scooter Sport Faza lunga la Solar Scooter Sport
In timp ce la E-Max S, garajul era suficient de mare casa testez faza lunga, pentru cea de la Solar Scooter Sport, as fi avut nevoie de un spatiu mult mai vast.


Hannover Targul Industrial 2009 Hannover Targul Industrial  2009
Un reportaj despre Targul Hannover despre industrie, energie renovabila si automobile ecologice, sisteme si proceduri care sa respecte mediul inconjurator.


E-Max 90S electric scooter test E-Max 90S electric scooter test
Noile noastre teste, pentru o lunga perioada vor incepe cu un E-max 90s caruia i s-au facut cateva modificari si in special bateriile au fost trecute pe litiu.


Un test pe o lunga perioada de timp cu acest scooter E-Max 90S 2010 Un test pe o lunga perioada de timp cu acest  scooter E-Max 90S 2010
Multi detinatori de scootere electrice nu le folosesc totusi prea mult de-a lungul anului, insa noi am descoperit prin aceasta proba de lunga durata ca acest autovehicol electric poate face mult mai multe decat credeam noi.