Frana mai buna fara frane

Aici nu mai vedem nici o frana, doar motorul din butucul rotii. Dar schimbarile revolutionare facute in constructia acestui automobil nu se opresc aici.

  Frana mai buna fara frane
Aici nu mai vedem nici o frana, doar motorul din butucul rotii. Dar schimbarile revolutionare facute in constructia acestui automobil nu se opresc aici.

Oricine a pus vreodata o frana brusca cu sistemul ABS stie zvacniturile care se simt.

  Fast electronic instead of slowly mechanic


In locul sistemului mecanic si lent ABS si ESC, acum se pot regla rotatiile rotii mult mai repede cu sistemul din butuc. Deci fara frane, doar cu frana de motor, cu o forta de 4 x 1000 Nm la franare.

  Long list


Sisteme de transmisie, angrenaje si roti dintate, lichide de frana si frane, o sumedenie de componente decare ne luam de-o grija cu noile masini moderne.  IAA International Motor Targ (masini) 2007


Noutăți și declarații pe teme de actualitate legate de tranziția energetică, protecția climei și evoluția necesară spre prosperitatea globală.

Automobil Volvo Hibrid cu incarcare la priza Automobil Volvo Hibrid cu incarcare la priza
In sfarsit ni s-au implinit asteptarile prin aceasta masina decenta ai carei admiratori merg pe ideea Daca nu se incarca la priza nu o cumpar. Dar din pacate va mai dura cativa ani pana o vom putea cumpara intr-un magazin Volvo.


IAA 2007 conceptul de masina Volvo IAA 2007 conceptul de masina Volvo
Automobilele obisnuite au un design foarte placut, dar nu sunt utile pentru viitor. Dar in cazul de fata lucrurile stau diferit. Automobilil acesta seamana cu un Golf obisnuit.


Un motor in butucul rotii la Volvo Un motor in butucul rotii la Volvo
Progresul tehnologic schimba complet tot ceea ce exista inainte. Sistemul de transmisie, de cuplare, angrenajul rotilor dintate atat pentru fata cat si pentru spate, toate s-au modificat radical.


Volvo motor in butucul rotii Volvo motor in butucul rotii
Toate complicatiile care erau cu sistemul de tractiune vechi au disparut datorita noului sistem cu motorul incorporat in axul rotii, acum totul se reduce la niste cabluri.


Baterie pentru un Volvo electric hibrid Baterie pentru un Volvo electric hibrid
Bateria aflata sub portbagaj este suficienta pentru a parcurge 100 km. Aceasta poate fi reincarcata foarte repede, mai ales ca are si capacitatea de a asimila aproxmativ 500 kw generati intr-o franare brusca.


Volvo Hibrid cu Generator Volvo Hibrid cu Generator
Cat poate circula o masina electrica ? Atata timp cat generatorul ii ofera energie electrica. Motorul nu are niciun contact mecanic cu rotile.


Interviu despre un Volvo Hybrid Interviu despre un Volvo Hybrid
VMCC - Volvo Car Cooperation - Monitoring and Concept Center, Ichiro Sugioka Ph.D vorbeste despre masinile Hybrid si vehicole cu reteleelectrice. 8 minute de Video de la IAA 2007.


General Motors Opel atractia targului IAA 2007 General Motors Opel atractia targului IAA 2007
Septembrie 13 - ora 11:25, sute de jurnalisti asteapta vizitaGerman prime minister Angela Merkel la atractia targului GM: Solutia viitorului automobilistic.


Revelatia targului IAA 2007 Revelatia targului IAA 2007
2 dansatori au dat un spectacol in fata unui automobil acoperit care reprezenta atractia cea mare a targului. La sfarsitul spectacolului l-au dezvelit si aratat tuturor - scooterele Segway.


Opel Flextreme Plug-in Hibrid Opel Flextreme Plug-in Hibrid
55 km este distanta pe care o poate parcurge aceasta masina Flextreme doar cu energie electrca. Pentru distante mai lungi, motorul Diesel de 1.3 litri si generatorul de 53 kw va produce energia necesara care va lua locul celei electrice.


Maine o sa incarcam masinile ca telefoanele Maine o sa incarcam masinile ca telefoanele
La Targul IAA din 2007 la standul firmei Opel langa renumitul Flextreme era un fotoliu si o masa pe care erau mai multe incarcatoare de mobil si alaturi de ele scria:


Criterii pentru a achizitiona o masina pentru viitor Criterii pentru a achizitiona o masina pentru viitor
Criteriul cel mai semnificativ pentru achizitionarea unei masini in viitor va fi aspectul care deja se gaseste in Flextreme - incarcatorul pentru baterie.


Sasiul Flextreme bazat pe Opel Astra Sasiul Flextreme bazat pe Opel Astra
Compania Opel a construit sasiul pentru Flextreme la fel ca cel pentru Opel Astra de serie.


Hbridul Opel Flextreme construit in serie Hbridul Opel Flextreme construit in serie
Motorul diesel de 1,3 litri are capacitatea de a curata rezidurile tevii de esapament, dar puterea lui de propulsie este cea a unui generator de maxim 53 kw.


Opel Flextreme bateria Opel Flextreme bateria
Bateria are o capacitate de 16 kwh. Aceasta este suficienta pentru a merge fara probleme 100 km, faptul ca scrie 55 km e doar un indicator


Un depozit de uree pentru curatarea tevii de esapament Un depozit de uree pentru curatarea tevii de esapament
In fotografie putem vedea un rezervor de 26 litri de la Opel Flextreme. In rezervorul mai mic in spatele bateriei se gaseste uree, aceasta reduce noxele care se elimina prin teava de esapament.


Partea din fata de la Opel Flextreme Partea din fata de la Opel Flextreme
Aruncand doar o privire aici putem remarca o caroserie cu rezistenþã la aer foarte mica prin forma ei aerodinamica. O vedere de dedesupt ne aratã o masina cu un sasiu complet plat.


Opel Flextreme fara oglinzi laterale Opel Flextreme fara oglinzi laterale
Datorita imbunatatirilor in ce priveste aerodinamica, s-au desfiintat oglinzile laterale. In locul oglinzilor laterale s-a instalat o camera de luat vederi care ofera aceleasi imagini ca si oglinzile.


Instrumente de bord in Opel Flextreme Instrumente de bord in Opel Flextreme
In fata avem un ecran mare in care putem vedea imaginile filmate cu camea din toate partile: stanga, dreapta si din spate.


Transportand un Segway in masina Transportand un Segway in masina
Sub portbagaj se afla minigarajul pentru doua scutere de gen Segway, deci acesta e doar un autoturism si nu o rulota.


Jante aerodinamice imbunatatite Jante aerodinamice imbunatatite
Cine se uita cu atentie poate vedea plasticul transparent din gaurile mari de pe janta. Doar gaurile mai mici lasa sa intre aer la discul de frana.


GM Chevrolet Volt GM Chevrolet Volt
Noul Chevrolet Volt cu incarcare la priza prezentat la Targul General Motors ne arata si alte variante de a genera energie: un motor pe baza de petrol sau un depozit de hidrogen in locul motorului diesel.


Chevrolet Volt pe benzina Chevrolet Volt pe benzina
Acest Chevrolet Volt are un motor turbo cu doar 3 cilindri, iar generatorul este folosit doar pentru consumuri mai mari, deci pentru consumurile mici un motor diesel nu ar fi asa folositor.


Chevrolet Volt Motor Chevrolet Volt Motor
Este rentabil sa conduci o masina diesel 30.000 km pe an ? Deocamdata da. Dar in cazul unei masini hibrid, limitele rentabilitatii se indeparteaza de masina cu petrol.


Rezervorul de la Chevrolet Volt Rezervorul de la Chevrolet Volt
Varianta cu petrol are 2 rezervoare cu cate 26 litri. La stanga se gaseste teava de esapament. Bateria dureaza mai mult acolo unde avem un diesel precum in cazul urmator urea tank


Chevrolet Volt Plug-in un hibrid electric si cu hidrogen Chevrolet Volt Plug-in un hibrid electric si cu hidrogen
Acest automobil poate merge 32 de km in baza bateriilor si apoi inca 480 de km in baza rezervorului de hidrogen. O speranta pentru viitorul ecologic al omenirii. Carbunele ne va iesi foarte scump.


Chevrolet Volt Plug-in hybrid cu acumulatori Chevrolet Volt Plug-in hybrid cu acumulatori
Ideea de a conduce cu energie de la baterii ajuta la condusul pe baza de acumulatori. Se poate merge 32 km doar cu bateria iar restul cu acumulatorii.


Rezervorul de hidrogen isi imparte locul cu bateriile Rezervorul de hidrogen isi imparte locul cu bateriile
Bateria pentru noul Chevrolet Volt pe hidrogen, are doar jumatatea lungimii celei din varianta cu petrol. Rezervorul de hidrogen din partea din fata a redus mult din locul ramas pentru baterie


Tractiune pe 4 roti ? Tractiune pe 4 roti ?
La varianta pe hidrogen de la Chevrolet Volt gasim la rotile din spate un motor incrporat in butucul rotii. E posibil ca in viitor sa avem asemenea sistempentru toate cele 4 roti ?


Chevrolet Volt flat bottom Chevrolet Volt flat bottom
Cele mai multe autoturisme de astãzi arata foarte aerodinamic in partea de sus. dar in partea de jos, dedesupt arata foarte desirat. Insa atât Volt cat ºi Flextreme, ambele au de asemenea un sasiu aerodinamic.


Penru ca habar n-au ce fac Penru ca habar n-au ce fac
Ar trebui ca fabricile de masini sa se straduiasca mai mult pentru a proteja mediul climatic ? Conform sondajului doar o treime a raspuns Da, ceea ce arata ca conducatorii auto nu sunt prea luminati in ce priveste automobilul viitorului.
fara frane roata butuc ax motor motoare incarcator Plug in priza PHEV Plug-in-hybrid Hibrid car Plug-in-hybridcar Hibridcar vehicole Plug-in-hybridvehicole Hibridvehicole masini Plug-in-hybridmasini Hibridmasini electrice Plug-in-hybridelectrice Hibridelectrice Volvo C 30 C30