Motorul de la Fiat Doblo

In partea de sus se gaseste placa electronica de control iar dedesubt motorul electric.


Motorul de la Fiat Doblo
In partea de sus se gaseste placa electronica de control iar dedesubt motorul electric.

Targul CBR Munchen 2006 Targul CBR Munchen 2006
Un reportaj despre targul CBR din Munchen din februarie 2006. La fel ca in 2005 va aratam diverse posibilitati rentabile pentru autobuze-rulota si furgonete.


EVER Monaco 2006 Vehicole electrice cu 2 roti EVER Monaco 2006 Vehicole electrice cu 2 roti
Reportaj despre targ partea 3: Electrovehicole cu 2 roti de la biciclete la Maxi Scooter. Partea 1:in general and special vehicles, part 2: Cars from sports-car up to the transporter.


Targul industrial Hannover 2006 sala 13 Targul industrial Hannover 2006 sala 13
Reportaj despre targ, sectiunea -motor. Alte parti: energie renovabila, energie pentru electrocasnicecu un reportaj specialenergia in India and energy in India.


Targul de Automobile Ecologice EVER Monaco 2007 Targul de Automobile Ecologice EVER Monaco 2007
Un reportaj despre autovehicule ecologice si energie renovabila de la Targul EVER Monaco din Monaco din martie 2007.


Vehicole electrice Newteon Vehicole electrice Newteon
Newteon se prezinta la EVER Monaco cu un Fiat Doblo, o furgoneta electrica. Pe baza de baterii care se pot schimba aceasta poe fi folosita si ca un taxi, mai ales ca in curand prin Roma vor circula 90 de taxiuri de acest tip.


Automobil electric cu baterii de schimb. Automobil electric cu baterii de schimb.
Sub capota de la acest Fiat Doblo se gaseste o baterie impunatoare de 300 de kg pe baza de litiu. Aceasta insa se poate schimba in numai cateva minute intr-un atelier care sa dispuna de o mini-macara speciala.


Renault Kangoo electric . Renault Kangoo electric .
Materialul viitorului pentru automobilele noastre va fi litiul. M-am convins si eu personal printr-un test de condus.


Renault Kangoo Hibrid Renault Kangoo Hibrid
Grupul Dassault Renault te scapa de durerile de cap in privinta CO2, pentru ca functioneaza doar cu energie electrica renovabila si etanol in absolut toate tipurile de calatorii.


Un motor hibrid pentru Ranault Kangoo Un motor hibrid pentru Ranault Kangoo
Un sistem de functionare dominat de electricitate si hibrid, care le combina pe cele doua in serie si in paralel, obtinand un motor de o eficienta foarte mare.


Conducere de tip mixt, hibrid, la Renault Kangoo Conducere de tip mixt, hibrid, la Renault Kangoo
Munca în echipã reglementata de 2 sisteme între un motor de 40kW cu etanol si un motor de 20 kW / generator pentru un motor electric de 60 kW.


Kokam - baterii de litiu Kokam - baterii de litiu
De la producator de acumulatori la producatorul de baterii Kokam. La cabina din 2006 era doar acumultori. Anul acesta isi vor completa productia.


Baterie pentru scooter cu BMS incorporat. Baterie pentru scooter cu BMS incorporat.
Are 2 intrari separate pentru incarcare si descarcare. Are incorporat sistemul de management BMS. Daca ar fi un pic mai mare ar putea fi echipata cu acumulatori de 40 Ah.


Baterie pentru automobil electric Baterie pentru automobil electric
In aceasta baterie de masina se includ 8 acumulatori cu 100Ah. Are intrarile si iesirile clasice pentru incarcare si reglaje.


Saab Volvo pe baza de Ethanol Saab Volvo pe baza de Ethanol
Motorul acestei masini foloseste benzina impreuna cu etanol, procedura care se poate realiza doar intr-o tara intinsa si cu putini locuitori cum este Suedia.


Hy bird in jurul lumii Hy bird in jurul lumii
Aceasta pasare zburatoare, avioneta, este un avion capabil sa zboare 3000 km pe baza de hidrogen ca si combustibil. La o viteza de 150 km/h are nevoie de 15 kwh.


O masinuta de oras cu placi fotovoltaice. O masinuta de oras cu placi fotovoltaice.
O adevarata surpriza din partea firmei Venturi, in loc de super sports car, de anul trecut, acum se prezinta cu o masinuta de oras cu 3 locuri. Anul viitor vor aparea 200 de masinute din astea la pretul de 24.000 Euro, fiecare.


Peugeot Scootelec Peugeot Scootelec
Unul din aceste scootere electrice a luat premiul 1 in 2007 in privinta design-ului. Ar fi timpul ca organizatorul sa gaseasca un succesor pentru ca acest scooter nu se va mai produce.


Un scooter un pic scump. Un scooter un pic scump.
Chiar daca pe dinafara pare ca e la fel E-Max S totusi pe dinauntru e diferit, desi pretul e acelasi - 2000 EUR.


Hannover Targul industrial 2007 sala 13 Hannover Targul industrial 2007 sala 13
Un reportaj despre Targul industriei de la Hannover din 2007 , sala 13, despre energia renovabila si autovehicole care respecta mediul inconjurator.


IAA International Motor Targ (masini) 2007 IAA International Motor Targ (masini) 2007
Noutăți și declarații pe teme de actualitate legate de tranziția energetică, protecția climei și evoluția necesară spre prosperitatea globală.


Targul de masini Geneva 2008 Targul de masini Geneva  2008
Un reportaj de la Targul de masini de la Geneva. In timp ce Fisker e mai mult pentru cei bogati, BYD vine cu o mare surpriza la aceasta expozitie de automobile.


Solar Scooter Sport Test Solar Scooter Sport Test
La categoria de maxim 45 kmh, scooterele acestea electrice sunt o capodopera de arta, iar acum se fac probe pentru pentru scooterul L3E de 125 cmc cu un motor de 11kw.


Hannover Targul Industrial 2009 Hannover Targul Industrial  2009
Un reportaj despre Targul Hannover despre industrie, energie renovabila si automobile ecologice, sisteme si proceduri care sa respecte mediul inconjurator.


E-Max 90S electric scooter test E-Max 90S electric scooter test
Noile noastre teste, pentru o lunga perioada vor incepe cu un E-max 90s caruia i s-au facut cateva modificari si in special bateriile au fost trecute pe litiu.


Un test pe o lunga perioada de timp cu acest scooter E-Max 90S 2010 Un test pe o lunga perioada de timp cu acest  scooter E-Max 90S 2010
Multi detinatori de scootere electrice nu le folosesc totusi prea mult de-a lungul anului, insa noi am descoperit prin aceasta proba de lunga durata ca acest autovehicol electric poate face mult mai multe decat credeam noi.