Automobil electric cu baterii de schimb.
Sub capota de la acest Fiat Doblo se gaseste o baterie impunatoare de 300 de kg pe baza de litiu. Aceasta insa se poate schimba in numai cateva minute intr-un atelier care sa dispuna de o mini-macara speciala.  

Automobil electric cu baterii de schimb.

Sub capota de la acest Fiat Doblo se gaseste o baterie impunatoare de 300 de kg pe baza de litiu. Aceasta insa se poate schimba in numai cateva minute intr-un atelier care sa dispuna de o mini-macara speciala.

Deja au fost testate 15 prototipuri. Doar in Roma se vor distribui in curand 90 din aceste automobile cu propulsie electrica.

Din aceasta imagine putem sa vedem si faptul ca exista un dezavantaj important in cazul acestor baterii. Nu prea e loc pentru ele in masina. E nevoie sa existe ateliere in acest sens pentru a putea fi manevrate cu usurinta.


  Targul de Automobile Ecologice EVER Monaco 2007


Un reportaj despre autovehicule ecologice si energie renovabila de la Targul EVER Monaco din Monaco din martie 2007.

Vehicole electrice Newteon Vehicole electrice Newteon
Newteon se prezinta la EVER Monaco cu un Fiat Doblo, o furgoneta electrica. Pe baza de baterii care se pot schimba aceasta poe fi folosita si ca un taxi, mai ales ca in curand prin Roma vor circula 90 de taxiuri de acest tip.


Renault Kangoo electric . Renault Kangoo electric .
Materialul viitorului pentru automobilele noastre va fi litiul. M-am convins si eu personal printr-un test de condus.


Renault Kangoo Hibrid Renault Kangoo Hibrid
Grupul Dassault Renault te scapa de durerile de cap in privinta CO2, pentru ca functioneaza doar cu energie electrica renovabila si etanol in absolut toate tipurile de calatorii.


Un motor hibrid pentru Ranault Kangoo Un motor hibrid pentru Ranault Kangoo
Un sistem de functionare dominat de electricitate si hibrid, care le combina pe cele doua in serie si in paralel, obtinand un motor de o eficienta foarte mare.


Conducere de tip mixt, hibrid, la Renault Kangoo Conducere de tip mixt, hibrid, la Renault Kangoo
Munca în echipã reglementata de 2 sisteme între un motor de 40kW cu etanol si un motor de 20 kW / generator pentru un motor electric de 60 kW.


Kokam - baterii de litiu Kokam - baterii de litiu
De la producator de acumulatori la producatorul de baterii Kokam. La cabina din 2006 era doar acumultori. Anul acesta isi vor completa productia.


Baterie pentru scooter cu BMS incorporat. Baterie pentru scooter cu BMS incorporat.
Are 2 intrari separate pentru incarcare si descarcare. Are incorporat sistemul de management BMS. Daca ar fi un pic mai mare ar putea fi echipata cu acumulatori de 40 Ah.


Baterie pentru automobil electric Baterie pentru automobil electric
In aceasta baterie de masina se includ 8 acumulatori cu 100Ah. Are intrarile si iesirile clasice pentru incarcare si reglaje.


Saab Volvo pe baza de Ethanol Saab Volvo pe baza de Ethanol
Motorul acestei masini foloseste benzina impreuna cu etanol, procedura care se poate realiza doar intr-o tara intinsa si cu putini locuitori cum este Suedia.


Hy bird in jurul lumii Hy bird in jurul lumii
Aceasta pasare zburatoare, avioneta, este un avion capabil sa zboare 3000 km pe baza de hidrogen ca si combustibil. La o viteza de 150 km/h are nevoie de 15 kwh.


O masinuta de oras cu placi fotovoltaice. O masinuta de oras cu placi fotovoltaice.
O adevarata surpriza din partea firmei Venturi, in loc de super sports car, de anul trecut, acum se prezinta cu o masinuta de oras cu 3 locuri. Anul viitor vor aparea 200 de masinute din astea la pretul de 24.000 Euro, fiecare.


Peugeot Scootelec Peugeot Scootelec
Unul din aceste scootere electrice a luat premiul 1 in 2007 in privinta design-ului. Ar fi timpul ca organizatorul sa gaseasca un succesor pentru ca acest scooter nu se va mai produce.


Un scooter un pic scump. Un scooter un pic scump.
Chiar daca pe dinafara pare ca e la fel E-Max S totusi pe dinauntru e diferit, desi pretul e acelasi - 2000 EUR.


Un incarcator de 16 kw pentru baterii de litiu
Ce se gaseste montat pe axul din spate la Fiat Doblo ? In aceasta cutie se gasesc  2 incarcatoare de 7 si 9 kw, in total 16, care pot sa incarce bateriile. Motorul de la Fiat Doblo
In partea de sus se gaseste placa electronica de control iar dedesubt motorul electric. Instrumente de bord la Renault Kangoo.
Un automobil hibrid are 2 indicatoare. In parta stanga sus e indicatorul incarcaturii bateriilor si la dreapta e cel pentru combustibilul lichid. Baterie pentru HEV - ElectroVehicolHibrid
Acest tip de baterii in serie(10)  sunt de 370 V , proiectate pentru masini tip hibrid. Fiecare din ele are un sistem de reglare a incarcaturii, temperaturii si puterii. Baterie pentru aplicatii militare- comunicatii pe campul de lupta.
Aceasta este o baterie folosita pentru scopuri militare, in special pentru telecomunicatii pe campul de lupta. Este de litiu cu 25 A si 29 V. Lexus GS 450h
De ce le este asa de greu producatorilor germani sa faca un automobil cu maxim 200g/km CO2 ? Acest Lexus de 250 km/h emana char mai putin. Lexus RX 400h
Nu va mai exista nici un SUV cand automobilele din UE vor fi la nivelul de 200g CO2/km ? Se pare ca ce produc nemtii nu prea e eficient, cel putin nu ca Toyota. Toyota Prius
Cine se teme de cele 130g CO2/km ? Toyota ar putea vinde sub aceasta limita si limuzine si jeepuri si n-ar depasi-o. Honda Civic
Si nu doar Toyota Prius are aceste caracteristici, de asemenea Honda Civic are caracteristici asemanatoare in ce priveste consumul .  Motorul de la Honda Civic
Motorul de la Honda Civic cu sistemul de asistenta IMA incorporat. Un avion care zboara cu hidrogen
Pentru a putea zbura 3000 km, este nevoie ca in rezervor sa se afle 27 kg de hidrogen lichid, ceea ce inseamna ca rezervorul ar putea cantari 3-400 kg. Venturi city prin interior
Are un acoperis de 2,5 m cu placi solare ceea ce ofera 330 w, ceea ce inseamna ca poate sa functioneze doar cu aceasta energie daca are mult soare. Scootelec cu incarcator incorporat.
Acum nu mai avem nici un portbagaj aici, pentru ca avem un incarcator si baterii de 1400 W. Datorita unei incarcari mai rapide, Scootelec  este mai potrivit decatE-Max S. Portbagaj frontal la Scootelec Peugeot
Datorita faptului ca toata partea din spate e ocupata acum de baterii si incarcator, fabricantul a compensat acest aspect cu un portbagaj in partea din fata. Peugeot Scootelec bord
Cand se aprinde beculetul cu simbolul bateriei inseamna ca e timpul sa reincarci bateria. O statie de serviciu trebuie sa incarce bateria NiCd.


baterie de schimb electric car masini autovehicol