Acest Iveco Daily Transporter electric, isi incarca bateriile printr-o priza care se afla in partea din fata langa radiator.Acest Iveco Daily Transporter electric, isi incarca bateriile printr-o priza care se afla in partea din fata langa radiator. 


Noutăți și declarații pe teme de actualitate legate de tranziția energetică, protecția climei și evoluția necesară spre prosperitatea globală.

Citroen la targul EVER Monaco in 2006 Citroen la targul EVER Monaco in 2006
Motorina sau electricitate la C4, benzina sau gas natural la C3. Din pacate lui C4 ii lipseste o componenta esentiala, pe care C3 o are : al doilea depozit, pt a putea fi incarcat in garajul propriu.


Citroen C4 HDI Diesel Hybrid Citroen C4 HDI Diesel Hybrid
Dupa ce VW si AUDI au produs acele masini de 3 litri cum sunt LUPO sau A2 , urmatoarea generatie de masini de 3 litri vine de la Citroen, ceea ce reprezinta o imbunatatire fundamentala in aceasta directie.


Motorul de la Citroen C4 Hibrid Motorul de la Citroen C4 Hibrid
La prima vedere, privit de sus, motorul modelelor Prius si Lexus de la Toyota , este foarte asemanator cu motorul lui C4 HDI Hibrid.


Citroen C4 spatiul de sub portbagaj Citroen C4 spatiul de sub portbagaj
In spatiul de sub portbagaj in care C4 clasic are roata de rezerva, C4 hibrid are depozitul pentru sistemul electric si baterii.


Printul Albert de Monaco intr-un C4 HDI Hibrid Printul Albert de Monaco intr-un C4 HDI Hibrid
In timpul inspectiei pe care printul Albert a facut-o la Targ, la prezentarea de sambata 1 aprilie la amiaza, domnia sa a decis sa probeze un automobil : Citroen C4 HDI Hibrid


Motorul de la C3 se opreste la semafor Motorul de la C3 se opreste la semafor
Motorul se opreste automat cand masina asteapta la semafor. De ce e asta o noutate la targ ?! Pt ca in ultimele decenii nu s-a mai intamplat ! Is to cheap energy blocking the advance?


Depozit de gas in garaj Depozit de gas in garaj
Cu un aparat din acesta iti poti incarca masina in propriul tau garaj cu un gaz care iti ofera aceleasi prestante ca si benzina.


Citroen C3 cu 2 rezervoare Citroen C3 cu 2 rezervoare
In partea superioara avem intrarea pentru rezervorul de benzina, iar mai jos orificiul unde se conecteaza dispozitivul de incarcare cu gas suitable device , operatiune ce o poate face oricine in propriul sau garaj.


Prezentarea standului Toyota la EVER Monaco 2006 Prezentarea standului Toyota la EVER Monaco 2006
Toyota Prius y Lexus au fost expuse in sala de expozitii, dar inainte de forul Grimaldi cateva Prius au fost puse la dispozitia publicului pt a fi probate. Intr-adevar s-au remarcat progrese vizibile ale acestor modele comparate cu masinile din zilele noastre.


Motorul de la Toyota Prius Motorul de la Toyota Prius
Comparatie intre motoarele de la Toyota Prius si Lexus. Citroen C4 HDI Hybrid, Toyota Prius and Toyota Lexus . Specific acestor motoare este amplasarea transformatorului in partea dreapta.


Motorul de la Toyota Lexus Motorul de la Toyota Lexus
Comparatie intre motoarele de la Prius si Lexus. Citroen C4 HDI Hybrid, Toyota Prius and Toyota Lexus. O caracteristica comuna este localizarea transformatorului in partea dreapta.


Venturi Fetish- masina de curse electrica Venturi Fetish- masina de curse electrica
Sublimul artei in mecanica ecologica-tehnologie la zi. Sa speram ca pretul acestor masini va scadea la fel ca in cazul calculatoarelor.


Masina de curse fara teava de esapament Masina de curse fara teava de esapament
Aceasta masina nu are teava de esapament, nu elimina gaze, nu polueaza mediul inconjurator, desi merge cu 170 km/h si ajunge la 100 km/h in doar 4.5 secunde.


Roadster Venturi Fetish in interior Roadster Venturi Fetish in interior
Intre locul soferului si al copilotului se afla o baterie de litiu de 100 ioni. Consumul mediu la 100 km/h este de 20 kwh. Cu un consum de 58 kwh poate ajunge la 350 km/h.


Boxele din Venturi Fetish Boxele din Venturi Fetish
Calitatea HiFi depinde si de zgomotul din mediu. In cazul acestui automobil cu motor electric, zgomotul din interiorul masinii este mult mai redus decat in cazu unui motor pe benzina.


Bordul unui Venturi Fetish Bordul unui Venturi Fetish
Un aspect neobisnuit la bordul acestei masini este maneta rotativa de dedesubt care regleaza timpii de lucru ai motorului. Astfel se poate reduce consumul in cazul in care se conduce pe serpentine de munte si la viteze foarte mari.


Tabloul de bord la Venturi Tabloul de bord la Venturi
Tabloul electronic de comenzi de bord al acestui automobil electric este foarte simplu si clar: doar butoanele pt 6 comenzi si sistemul GPS.


Iveco daily Hybrid Iveco daily Hybrid
Este adevarat ca microbuzul acesta poate sa mearga doar 25 km si cu max 40 kmh, atunci cand functioneaza doar cu energie electrica, insa avantajele lui se vad atunci cand te gasesti in centrul orasului, intr-o circulatie infernala.


Minivan electric Minivan electric
Acest microbuz electric, pentru a parcurge 100 km are nevoie doar de 16 kwh in loc de 8 litri de benzina. Cele 6 locuri ale acestui Micro-Vett il fac ideal pentru transport prin centrul orasului.


Motorul electric de la micul van. Motorul electric de la micul van.
Fotografie de sub microbuz in partea axului din spate. Se poate vedea legatura dintre motor si axul posterior.


Micul van: cutia cu bateriile se afla in spatele axului frontal Micul van: cutia cu bateriile se afla in spatele axului frontal
In mod normal, sub scaunele din fata pe sasiu se gaseste motorul, dar aici se afla cutia cu bateriile.


microbuz electric decapotabil microbuz electric decapotabil
Pentru regiunile calduroase, unde nu ploua mult, acest automobil electric deschis poate fi foarte atragator.Desigur nu pentru Austria si Salzburg.


Microbuz electric deschis Microbuz electric deschis
Acest microbuz electric si deschis este adecvat pentru traficul din centrul orasului sau pentru parcurile de distractii, targuri, zone de agrement, etc.


CityEl in Monaco CityEl in Monaco
Scadere considerabila a consumului in cazul noului CityEl. Acesta consuma doar 4 kwh pt a merge 100 km, comparat cu cei 8 kwh necesari in cazul modelului anterior.


O vedere cu CityEl O vedere cu CityEl
Priviti cum arata o strada devenita zona pt pietoni cu ocazia targului EVER Monaco. O spun din experienta : o masina mai mare decat aceasta nu are sanse sa-si gaseasca un loc de parcare.


Masinuta startlab pt oras Masinuta startlab pt oras
Cu cele 170 kg de baterii poate functiona doar 65 km. Deci, putina lume ar fi multumita cu prestantele acestei masinute.


O masinuta pentru golf O masinuta pentru golf
Aceasta masinuta creata pentru terenurile de golf de catre firma GoWatt, costa 5400 € si functioneaza cu baterii. Cei 36V si 180A ii permit sa mearga cu 27km/h pe o distanta de 70 km si pe terenuri cu inclinatie de 20 %.
Iveco plug in plugin PHEV recargabil electric electro hibrid cartransporter electrocartransporter hibridcartransporter microbuz electromicrobuz hibridmicrobuz